{ "title": "Göğüs Kafesinde Şişlik", "image": "https://www.gogus.gen.tr/images/gogus-kafesinde-sislik-92.jpg", "date": "19.01.2024 14:29:11", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Göğüs Kafesinde Şişlik, Göğüs kafesi içindeki organlar için iyi bir koruyucu olmakla kalmayarak aynı zamanda elastik özelliği nedeni ile solunum hareketlerinin normal şekilde devam ettirilmesine katkıda bulunmaktadır. Göğüs kafesi 12 adet sırt omuru, 12 çift kaburga, 1 göğüs kemiği ve bunlar arasındaki eklemler ve kıkırdak doku bağlantıları ile toplam 37 kemikten kurulmuş olmaktadır. Göğüs kafesi içerisinde akciğerler, kalp, büyük damarlar, yemek borusunun bir bölümü gibi önemli organlar bulunmaktadır. Göğüs kafesi, içerisindeki bu organlar için iyi bir koruyucu olmakla kalmamaktadır. Göğüs kafesinde oluşan şişliklerin oldukça çok sebebi olmaktadır. Bu tür şişlikler çok az olarak görülen yağ bezesinden kaynaklı olabileceği gibi ciddi bir tümör de olabilmektedir. Göğüs kafesinde şişlik olmasının nedenleri de birincil göğüs duvarı kanserinin sebebi kemik, kıkırdak, yumuşak doku ve göğüs kafesinden kaynaklanan bir problemin gelişmesinden dolayı olabilmektedir. Göğüs kafesinde görülen bu rahatsızlıkların sebebi bir de akciğer, kas ya da meme rahatsızlıklarından dolayı da olabilmektedir.

Göğüs kafesinde şişlik ciddi bir sorun belirtisi de olabilmektedir. Çoğu zaman kemik, kıkırdak veya yumuşak dokudan kaynaklı bir kanserin habercisi olabilmektedir. Çoğu zamanda bu şişlikler akciğer zarı, meme ve akciğer kanserinden dolayı beliren tümörlerde olabilmektedir. Kanser tümörü olma ihtimali olan bu göğüs kafesi şişlikleri bunun yanı sıra kanser dışı bir hastalığın belirtisi de olabilmektedir. Özellikle çocuklarda birincil göğüs duvarı tümörlerinin yüzde ellisi kötü huylu olmaktadır.

Tüm göğüs kafesi şişlikler genellikle Uzman bir doktor veya cerrah tarafından operasyonlar ile düzeltilip iyileştirilebilir. Örneğin göğüs kafesinde bir tümör nedeni ile oluşan şişlikler ancak alınması sonucu şişlik iyileşmektedir. Herhangi bir şişlik oluşumunda yine de vakit kaybetmeden doktora gidip teşhis konulmalı gerekirse tedaviye başlanmalı ve iyileşene kadar devam edilmelidir.
" } ] }