{ "title": "Göğüste Kaşıntı", "image": "https://www.gogus.gen.tr/images/Goguste-Kasinti-43.jpg", "date": "18.01.2024 23:41:02", "author": "Mustafa Güler", "article": [ { "article": "
Göğüste kaşıntı, Vücutta diğer bölgelerde olduğu gibi göğüste de kaşıntı olmaktadır ve bununda birçok sebebi bulunmaktadır. Göğüste kaşıntı oluştuğunda, ilk olarak kaşıntıyla eş zamanlı olarak gerçekleşen diğer bulgular dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Kaşıntı olana göğüs bölgesinde; şişme, kızarıklık yahut su toplama varsa, kaşıntı büyük bir ihtimalle alerjik olarak gelişmiştir. Başka bulgular olmadan tek başına kaşıntı oluşmuşsa göğüs damarlarında bir genişleme olduğu düşünülebilir.

Göğüste kaşıntı nedenleri nelerdir?
Deterjan ve sabun kullanımı, bilindiği üzeler deterjan ve sabun birer kimyasal ürünlerdir. Sabun banyo esnasında göğüs bölgesine kullanıldıktan sonra iyi bir şekilde durulama yapılmadığında yahut çamaşırlarda deterjan kullanıldığında ve aynı şekilde iyi bir şekilde durulama yapılmadığı durumlarda göğüste kaşıntı meydana çıkabilmektedir. Vücut bu ürünlere tepki olarak göğüste kaşıntı meydana getirmektedir. Bu sebeplerden dolayı ister yıkanırken sabun kullanmak olsun isterse çamaşırları yıkarken deterjan kullanmak olsun ikisini de iyi bir durulama yapılmasına özellikle dikkat edilmelidir.

Naylon içerikli ürün, göğüs kaşıntısı oluşturan bir diğer etmen ise naylon içeriği fazla olan iç çamaşırı ve diğer farklı ürünleri kullanmaktır. Naylon ürünler göğüste kaşıntıya sebep olan en büyük faktörlerden biridir. Bu sebepten dolayı naylon giysilerden ve özellikle naylon içerikli iç çamaşırlarını kullanmaktan kaçınmak göğüs kaşıntısını önlemek için yapılacak bir önlemdir.

Beslenme, beslenme vücutta özellikle göğüs bölgesinde sistemik bir kaşıntıya sebep olur. Bu kaşıntılar genelde tüm vücutta etkisini göstermektedir. Özellikle bazı gıdalara alerjisi olan kişiler bu gıdaları tükettikleri zaman göğüs kaşıntısı meydana gelmektedir. Göğüste çok kaşıntı oluşturan gıdaları sıralamak gerekirse; süt, soğan, yumurta gibi gıdalar sayılabilmektedir.

İlaçlar, göğüs kaşıntısı kullanılan bazı ilaçlara bağlı olarak gelişme gösterebilmektedir. Kullanılan bazı ilaçların yan etkisi göğüs kaşıntısına sebep olmaktadır. Böbrek ve diyabet hastalarında özellikle göğüs kaşıntısı görülmektedir.

Göğüste kaşıntı tedavisi, kaşıntıya yukarıda saydığımız nedenlerden daha fazlası da eklenebilmektedir. Kaşıntı nedeni değiştikçe uygulanacak tedavide değişmektedir. Göğüs kaşıntısı oluşma sebebi deterjan ve sabun kullanımı ise tedavi olarak su ile daha fazla durulama işlemi yaparak göğüs kaşıntısının önüne geçilebilir. Neden psikolojik ise bir psikiyatri uzmanın danışılarak tedavi yoluna gidilebilir. Kaşıntıya sebep olan bir ilaç ise ilaç kesilmelidir.
" } ] }